Actieweek christelijke kinderboeken

Lezen is leuk, essentieel voor de persoonlijke ontwikkeling en onmisbaar bij het ontwikkelen van een christelijke levensvisie. Daarom organiseert BCB jaarlijks de Actieweek christelijke kinderboeken (voorheen Christelijke kinderboekenweek). Dit kinderboekenfeest vindt elk jaar plaats in oktober. Voor deze week maakt BCB een actieboek dat de boekhandel cadeau geeft aan de klant bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. Het is zelf te lezen door kinderen van 9 – 11  jaar en voor te lezen aan jongere kinderen. Daarnaast is er voor de allerkleinsten een actieprentenboek te koop voor € 7,95.
De boeken zijn onderscheidend omdat ze duidelijk christelijke normen en waarden uitdragen en daarom geschikt om uit te delen in de christelijke boekhandel.
Om de Actieweek christelijke kinderboeken onder de aandacht te brengen, ontwikkelt BCB divers promotiemateriaal: posters in diverse formaten, een boekenlegger, een kleurplaat, een vlaggenlijn en het magazine Cridz. Speciaal voor scholen is er een werkmap: vol met lesmateriaal bij het thema en de actieboeken.

ack


Voor boekhandels: actieproducten bestellenDe actiematerialen zijn jaarlijks in april/mei te bestellen door alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen. De laatste informatie over de actieproducten, het thema, de auteurs en het bestellen van de actieboeken en promotiematerialen vindt u op de campagnewebsite.

actieweekchristelijkekinderboeken.nl >

Voor uitgevers: actieboek uitgeven?Wilt u – in samenwerking met BCB – één van de actieboeken uitgeven? Elk jaar kunt u meedoen met een pitch. Voorwaarde daarvoor is dat u lid bent van BCB. Belangrijk is dat er duidelijk christelijke normen en waarden of een duidelijke christelijke boodschap terug te vinden is in het boekvoorstel. Het moet geschikt zijn om uit te delen in alle bij BCB aangesloten boekhandels.

Nieuwsbrief


Als eerste op de hoogte zijn van alle informatie rondom de Actieweek christelijke kinderboeken? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Daarin houden we u op de hoogte. Voor scholen is er een speciale editie beschikbaar over de Actieweek christelijke kinderboeken.

redeenkind
De organisatie van de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel wordt mede mogelijk gemaakt door Red een Kind. Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Elk jaar organiseert Red een Kind samen met BCB een scholen spaaractie tijdens de Kinderboekenweek.


Dit zijn de auteurs van de Actieweek christelijke kinderboeken 2024

Judith van Helden
judith

Michel de Boer
michel

Leontine Gaasenbeek
leontine


Meer informatie >

Over ons

Diensten

BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak

Tolweg 2L, 3851 SK Ermelo
0341-270000
info@bcbplein.nl
© 2024 BCB  - Disclaimer - Privacy