De informatie voor de Week van het Christelijke Boek 2021 is nog niet bekend. Binnenkort meer!

Week van het Christelijke Boek 2020
Dit jaar was de Week van het Christelijke Boek van 4 t/m 14 maart. De promotiecampagne Week van het Christelijke Boek stelt uitgevers en boekhandels in de gelegenheid om de aandacht specifiek op het christelijke boek te richten. Tijdens deze periode geven christelijke boekhandels een gratis actieboek weg, bij aankoop van tenminste € 15,00 aan boeken. Dit jaar was het actieboek Brood en Stenen. Brood en Stenen is geschreven door Arie Kok en is uitgegeven in samenwerking met KokBoekencentrum. Het is het 42ste actieboek dat door BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken en Muziekvak, is uitgegeven.

Over Brood en Stenen
Als zijn zoon Ortie wordt aangereden, staat Arie bij de scherven van zijn bestaan. Als nazaat uit een geslacht van arbeiders heeft hij zijn leven lang al moeten vechten om het hoofd boven water te houden. Zijn langgekoesterde wens een eigen bakkerij te beginnen werd werkelijkheid. Maar de oorlog kwam, en de strijd om het dagelijks brood voor zijn grote gezin werd gaandeweg te zwaar. Het intense verdriet om Ortie dwingt Arie om de balans van zijn leven op te maken. Een waargebeurd verhaal, gebaseerd op de dagboekaantekeningen van de grootvader van de auteur.

Arie Kok
Arie Kok schreef drie romans: Morie (2013), Nachtmotet (2015) en Zoete zee (2018). Op dit moment werkt hij als freelance auteur, journalist en schrijfdocent. Eerder was hij hoofdredacteur van EO-Visie en De Nieuwe Koers.


Onze partner tijdens de Week van het Christelijke Boek is CBB.

De CBB laat leesbeperkingen vervagen dankzij lectuur in gesproken en digitale vorm, grootletter en braille. Voor slechtzienden en blinden, maar bijvoorbeeld ook voor mensen met een motorische of cognitieve beperking.


14 maart: Unieke wandeling in Elst
Wandel zaterdag 14 maart mee met Arie Kok, de auteur van het actieboek van de Week van het Christelijke Boek, Brood en stenen. Proef de sfeer van Elst (U), de plek die centraal staat in de novelle en waar de hoofdpersoon (de opa van de auteur) geleefd en gewerkt heeft ten tijde van het verhaal. En luister naar de verhalen van Arie over het totstandkomen van de novelle, over het dagboek van zijn opa en over het leven in dagen van oorlog en armoede. LEES MEER >

Website Week van het Christelijke Boek

Op www.christelijkeboeken.nl leest u meer over onze campagnes, waaronder de Week van het Christelijke Boek.

Bestellen

Klik op de button hieronder om direct het actieboek Brood en stenen te bestellen