Lees alles over de workshopleiders en spreker

mmv

Naar een succesvolle inkoop


Workshop met Gert-Jan van Rietschoten

Precies de juiste titels bestellen in de juiste aantallen: de ideale situatie. Welke principes pas je toe bij het inkopen van boeken (cijfers, intuïtie, ervaring, klantkennis)? Welke risico’s neem je? Hoe bereid je een inkoopgesprek goed voor?

Over Gert-Jan van Rietschoten
Gert-Jan van Rietschoten is opgegroeid tussen de boeken. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de telecom-sector is hij nu ruim vijftien jaar vierde generatie-boekhandelaar op Rotterdam Zuid. Een mooie werkdag is voor hem wanneer de juiste boeken en fijne gesprekken echte ontmoetingen opleveren.
Boekhandel Van Rietschoten | Rotterdam | Facebook

Zo maak je een effectieve etalage


Workshop met Paula Vink

Heeft uw winkel de juiste uitstraling en beleving en is uw etalage een blikvanger voor de voorbijgangers? Ontdek het creatieve proces, de methoden en technieken van presenteren en etaleren en welke materialen u kunt gebruiken.
 
Over Paula Vink
Paula Vink werkt al bijna vijftien jaar bij Boekhandel Den Boer te Baarn en verzorgt daar met veel plezier de etalages. Naast haar werk in de boekhandel volgt ze een opleiding tot literair vertaler Engels-Nederlands aan de Vertalersvakschool te Amsterdam.
Paula Vink (@etalages_vink.paula) • Instagram-foto's en -video's

Breng je boekhandel tot leven


Workshop met Aartje Koster

Kijk door de ogen van een ervaren professional naar uw eigen winkel. Wat valt u op? Is het een aantrekkelijke plek waar klanten graag komen? Wie zijn uw klanten? Kunt u uw klantenkring uitbreiden? Kunt u uw winkel nog verder verbeteren?

Over Aartje Koster
Aartje Koster zit al veertig jaar in het boekenvak. Tijdens haar opleiding aan de Frederik Muller Opleiding liep ze stage bij uitgeverij Veen/Luitingh/Kosmos/Contact. Daarnaast werkte ze in verschillende functies bij Scheltema boekhandel in Amsterdam. In 2006 richtte ze boekhandel Selexyx Scheltema op in Almere, gevolgd door boekhandel PeZZiPaZZi in Weesp. Ook adviseert ze boekhandels namens de  Libris/Blz groep.

Een blik in de spiegel


Lezing door Els van Dijk

Wat is de gezamenlijke opdracht en taak in het christelijke boekenvak? Els van Dijk houdt uitgever en boekhandel een spiegel voor. In november 2022 heeft Els van Dijk ons als BCB-team en bestuur begeleid bij het maken van keuzes voor onze missie, visie en strategie. Zij draagt het christelijke boek en de christelijke boekhandel (ook als auteur) een warm hart toe. Met haar brede interesse , betrokkenheid op de samenleving en scherpe blik weet ze goede inzichten en adviezen te presenteren.

Over Els van Dijk
Els van Dijk is actief geweest als leerkracht in het basisonderwijs, als onderwijscoördinator, mentor en docent en als directeur van de Evangelische Hogeschool. Ook heeft Els deel uitgemaakt van diverse besturen en Raden van Advies.
www.els-van-dijk.nl
programma
aanmelden

Over ons

Diensten

BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak

Tolweg 2L, 3851 SK Ermelo
0341-270000
info@bcbplein.nl
© 2023 BCB  - Disclaimer - Privacy