Het motto van BCB is:

  • SAMENWERKING
  • PROFESSIONALISERING
  • KWALITEITSVERHOGING

Samenwerking maakt het mogelijk om kennis te delen en te vergaren. Professionalisering is onmisbaar voor elke gezonde onderneming. Kwaliteitsverhoging is het gevolg van samen-werking en professionalisering.

Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB)

BCB is de brancheorganisatie voor christelijke boekhandels, uitgeverijen en distributeurs. Bij BCB zijn zo’n 170 verkooppunten, 45 uitgeverijen en een aantal distributeurs aangesloten. BCB biedt contribuanten de volgende dienstverlening:

• de collectieve promotie van producten die verkrijgbaar zijn in de christelijke boekhandel;

• het ondersteunen in het voeren van een gezonde, goed ontwikkelde bedrijfsvoering;

• het vertegenwoordigen van hun belangen tegenover derden.

De positie van BCB is uniek. BCB behartigt namelijk de belangen van christelijke boekhandels én uitgeverijen/distributeurs. Ondanks dat de belangen van deze partijen soms uiteen lopen, blijkt het samenwerken binnen één brancheorganisatie wenselijk, vruchtbaar en lonend.

Bestuur:

BCB is een stichting; de aangesloten leden worden contribuanten genoemd. Het dagelijks bestuur (afkomstig uit aangesloten boekhandels en uitgevers) is nauw betrokken bij de beleidsvorming. De beleidsuitvoering wordt gerealiseerd door een team van medewerkers op het kantoor in Harderwijk.

BCB team:

Coen Verboom, Directeur

Coen houdt zich vooral bezig met de dagelijkse leiding, personeelszaken, algemene beleidsontwikkeling en externe contacten.

E-mail: coen@bcbplein.nl

Chris de Bruin, Boekhouding (FI-AD Harderwijk)

De financiële administratie van BCB wordt verzorgd door Chris de Bruin, FI-AD Harderwijk (chris@bcbplein.nl / www.fiadharderwijk.nl).

Chris is wekelijks op dinsdag- en donderdagochtend op het BCB-kantoor bereikbaar.

Wilma Poolen, Secretariaat

Naast de secretariële en administratieve werkzaamheden, regelt Wilma alle praktische zaken rond de BCB promotiecampagnes.

E-mail: info@bcbplein.nl


Annet Rijke-Soepenberg, Marketing- en communicatiecoördinator

Annet Rijke-Soepenberg vervult bij BCB de functie van Marketing- en communicatiecoördinator. Zij richt zich op de promotiecampagnes en beurzen. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

E-mail: annet@bcbplein.nl