Het motto van BCB is:

  • SAMENWERKING
  • PROFESSIONALISERING
  • KWALITEITSVERHOGING

Samenwerking maakt het mogelijk om kennis te delen en te vergaren. Professionalisering is onmisbaar voor elke gezonde onderneming. Kwaliteitsverhoging is het gevolg van samen-werking en professionalisering.

Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB)

BCB is de brancheorganisatie voor christelijke boekhandels, uitgeverijen en distributeurs. Bij BCB zijn zo’n 150 verkooppunten, 40 uitgeverijen en een aantal distributeurs aangesloten. BCB biedt contribuanten de volgende dienstverlening:

  • de collectieve promotie van producten die verkrijgbaar zijn in de christelijke boekhandel;
  • het ondersteunen in het voeren van een gezonde, goed ontwikkelde bedrijfsvoering;
  • het vertegenwoordigen van hun belangen tegenover derden.

De positie van BCB is uniek. BCB behartigt namelijk de belangen van christelijke boekhandels én uitgeverijen/distributeurs. Ondanks dat de belangen van deze partijen soms uiteen lopen, blijkt het samenwerken binnen één brancheorganisatie wenselijk, vruchtbaar en lonend.

Bestuur
BCB is een stichting; de aangesloten leden worden contribuanten genoemd. Het dagelijks bestuur (afkomstig uit aangesloten boekhandels en uitgevers) is nauw betrokken bij de beleidsvorming. De beleidsuitvoering wordt gerealiseerd door een team van medewerkers op het kantoor in Harderwijk.

BCB team:

Wilma Poolen, Secretariaat

Naast de secretariële en administratieve werkzaamheden, regelt Wilma alle praktische zaken rond de BCB promotiecampagnes en organiseert ze de beurzen.

E-mail: info@bcbplein.nl


Annet Rijke-Soepenberg, Marketing- en communicatiemanager

Annet richt zich op de promotiecampagnes. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

E-mail: annet@bcbplein.nl

Wendelmoed Knol, Kennis- en contactcoördinator

Wendelmoed richt zich op professionalisering van de boekhandel, uitwisseling van kennis en expertise, bevordering van de BCB als netwerkorganisatie en samenwerking met derden.

Chris de Bruin, Boekhouding (FI-AD Harderwijk)

De financiële administratie van BCB wordt verzorgd door Chris de Bruin, FI-AD Harderwijk (chris@bcbplein.nl / www.fiadharderwijk.nl).

Chris is wekelijks op dinsdag- en donderdagochtend op het BCB-kantoor bereikbaar.