Week van het christelijke boek 2022 van start

PERSBERICHT


Gratis actieboekje De nacht die mijn leven voorgoed veranderde verkrijgbaar in de christelijke boekhandel

Van 6 t/m 16 april a.s. wordt de landelijke Week van het christelijke boek (WCB) gehouden. Ter gelegenheid van deze tiendaagse, die parallel loopt aan de Nationale Boekenweek, verschijnt het actieboek De nacht die mijn leven voorgoed veranderde van Lody van de Kamp. De christelijke boekhandel geeft klanten in deze periode bij besteding van € 15,00 aan boeken het actieboek cadeau.

De Week van het christelijke boek
De Week van het christelijke boek is een jaarlijks initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het leesplezier, richt zich op leesbevordering en promoot het christelijke boek in het algemeen. De christelijke boekhandel organiseert allerlei activiteiten in deze periode.

Openingsavond in Rotterdam en boekhandelstour
Op woensdagavond 6 april start de 44e Week van het christelijke boek met een feestelijke boekpresentatie bij boekhandel Van Rietschoten in Rotterdam. Lody van de Kamp hoopt dan het eerste exemplaar van het boek te overhandigen aan ds. W. Silfhout. Deze presentatie is gratis toegankelijk, klik hier voor meer informatie. Daarna is Lody van de Kamp op meerdere plekken in Nederland te gast tijdens de WCB: op donderdagavond 7 april bij boekhandel De Boekenmolen in Meliskerke; maandagmiddag 11 april bij boekhandel De Rank in Kampen en maandagavond 11 april bij boekhandel Den Hertog in Houten.

Actieboek De nacht die mijn leven voorgoed veranderde
De nacht die mijn leven voorgoed veranderde is een liefdevol geschreven, aangrijpende novelle over een jongen die na de oorlog verder moet met een levenslang trauma. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat van de Joodse Kasriël die het getto en diverse concentratiekampen overleeft en aan het eind van zijn leven aan zijn kleindochter Mirjam het verhaal vertelt van de nacht die zijn leven voorgoed veranderde.

Over de auteur
Lody B. van de Kamp (1948) studeerde aan de Talmoed Hoge¬scholen in Montreux (Zwitserland) en Londen. Hij was als rabbijn verbonden aan de Joodse Gemeente van achtereenvolgens Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in landelijke en lokale dag- en weekbla¬den en is vaste columnist van onder andere het Nederlands Dagblad. Ook geeft hij regelmatig spreekbeurten en gastcolleges over Israël en het Jodendom. Hij schreef onder meer de jeugdroman Weeskinderen (2006) en de romans Oorlogstranen (2008), Alleen (2010), De Joodse slaaf (2014) en Sara, het meisje dat op transport ging (2016), alle verschenen bij Uitgeverij Mozaïek.

BCB en CBB
De BCB zet zich in voor de belangen van de aangesloten christelijke boekhandels en uitgeverijen en voor collectieve promotie van christelijke boeken, gifts en muziek.

Onze partner tijdens de Week van het christelijke boek is CBB. De CBB laat leesbeperkingen vervagen dankzij lectuur in gesproken en digitale vorm, grootletter en braille. Voor slechtzienden en blinden, maar bijvoorbeeld ook voor mensen met een motorische of cognitieve beperking.

Over ons

Diensten

BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak

Tolweg 2L, 3851 SK Ermelo
0341-270000
info@bcbplein.nl
© 2024 BCB  - Disclaimer - Privacy