Nieuwe opzet ‘Actieweek christelijke kinderboeken'

De Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel slaat een nieuwe weg in: vanaf 2024 gaat ze verder onder de naam ‘Actieweek christelijke kinderboeken’. Ook de opzet is nieuw: kinderboekenauteur Judith van Helden schrijft een gratis actieboek en Michel de Boer en Leontine Gaasenbeek verzorgen het prentenboek.Gratis actieboek
Dat de campagne rond het christelijke kinderboek een belangrijke rol speelt in de christelijke boekhandel, blijkt uit onderzoek door de Brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB). Om die reden waardeert de boekhandel klanten graag met een gratis boek. De nieuwe invulling van de Actieweek christelijke kinderboeken sluit vanaf 2024 aan bij de opzet van de Week van het christelijke boek en bij de algemene Kinderboekenweek: bij aankoop van een bepaald bedrag ontvangt de consument een gratis geschenkboek. BCB geeft voor het eerst zelf het actieboek uit.

Judith: 'Ontzettend leuk dat ik hiervoor gevraagd ben. Ik hoop dat mijn verhaal veel kinderen laat nadenken over het maken van eigen, wijze keuzes. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar in sommige gevallen is eigenwijs zijn helemaal niet zo verkeerd.'


Lekker eigenwijs!
Het thema van de Actieweek christelijke kinderboeken 2024 is ‘Lekker eigenwijs!’. BCB sluit hiermee aan bij het algemene thema van de CPNB. De nadruk ligt daarbij op de uniciteit van ieder kind en de ruimte voor kinderen om de wereld op hun eigen manier te ontdekken. Christelijke kinderboeken inspireren daarbij.
Leontine: 'Het thema “lekker eigenwijs” past helemaal bij mij. Wanneer ik een boek maak, luister ik vooral naar mijn hart. Ik wil niet alleen mooie illustraties maken, maar kinderen ook iets meegeven.'


auteursactieweek2024

Van links naar rechts: Leontine Gaasenbeek, Michel de Boer, Judith van Helden

Auteurs
Judith van Helden schrijft het actieboek, dat geschikt is om zelf te lezen door kinderen vanaf 9 jaar en om voor te lezen vanaf 7 jaar. Klanten krijgen het boek gratis bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. Judith heeft zo’n dertig titels op haar naam staan, waaronder de bekende series ‘Maffe meester Daan’ en ‘De smaakmakers’. De illustraties zijn van Hester van de Grift.

Michel de Boer en Leontine Gaasenbeek verzorgen het prentenboek. Leontine illustreert en schrijft al meer dan tien jaar kinderboeken. Dieren en kinderen zijn daarbij haar favoriete onderwerp. Michel is naast uitgever van Buddy Books ook illustrator en schrijver. Kenmerkend voor zijn werk is humor.
Michel: 'Dit jaar is het twintig jaar geleden dat ik Buddy Books oprichtte. Het maken van het actieboek voor de Actieweek christelijke kinderboeken is een mooie bekroning hierop.’


Voor het onderwijs
School is dé plek om kinderen plezier in lezen bij te brengen. Daarom blijft de vertrouwde Werkmap voor basisscholen beschikbaar. Ook daar wordt een nieuw concept gehanteerd. Naast opdrachten bij het prentenboek komen er lesopdrachten bij Toptitels: geselecteerde boeken van diverse uitgevers rond het thema van de Actieweek.

Red een kind
Voor het 6e jaar op rij is de naam van Red een Kind verbonden aan de Actieweek christelijke kinderboeken. Met hun succesvolle spaaractie kunnen scholen tijdens deze week sparen voor kinderen in armoede én voor boeken voor de schoolbibliotheek.

Over ons

Diensten

BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak

Tolweg 2L, 3851 SK Ermelo
0341-270000
info@bcbplein.nl
© 2024 BCB  - Disclaimer - Privacy