Auteurs van christelijke actieboeken Kinderboekenweek 2022 bekend

Van 5 tot en met 15 oktober 2022 is de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel, georganiseerd door de brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB). De Kinderboekenweek staat in het teken van Gi-ga-groen. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de Kinderboekenweek worden er drie christelijke actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

Het thema Gi-ga-groen is actueel en stelt de natuur centraal. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. De kinderen kunnen een echte natuurheld worden en op avontuur gaan om al het moois van de schepping te ontdekken en te helpen beschermen.

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Hanna Holwerda. Lianne Biemond-Kasbergen is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Evelien van Dort schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 6,25. De actieboeken voor de midden- en bovenbouw worden ook als luisterboek-cd uitgegeven door Uitgeverij De Toren.

Actieboek onderbouw
Hanna Holwerda (tekst) en Tamar Oosterloo (illustraties) voor Uitgeverij Columbus
Hanna Holwerda heeft een bureau vol bijbelvertalingen, stapels wetenschapsboeken, reageerbuisjes en flesjes met gekke vloeistoffen. En een laptop met minimaal 10 bestanden die open staan. Ze is schrijver van kinderboeken op het snijvlak van kinderen, geloven, natuur en science en neemt kinderen mee op ontdekkingstocht. Holwerda is bekend van de Bijbel en Science serie, met Struinen door de schepping, Knetteren en knallen en Ontdek het oneindige heelal.

Tamar Oosterloo is illustrator voor Tamar Illustrations en dansjuf bij Kijk ik dans.
‘Wauw! Ik mag het prentenboek schrijven voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel en het thema is op mijn lijf geschreven! Met dit prentenboek ga je met de hoofdpersonen mee op avontuur in je eigen tuin. Want: daar valt van alles te ontdekken!’ – Hanna Holwerda


Actieboek middenbouw
Lianne Biemond-Kasbergen voor Uitgeverij De Banier
Lianne Biemond-Kasbergen is gaan schrijven toen er een pasgeboren pleegkindje in hun gezin werd geplaatst. In haar boeken geeft ze een inkijkje in het leven van kinderen in landen als India, Colombia, Moldavië en Afghanistan. Verpakt in een verrassend, spannend en met vaart geschreven verhaal stelt ze thema’s als kinderarbeid, vuurwerkproductie en armoede aan de orde. Biemond maakt ook moeilijke onderwerpen als levenseinde en pleegzorg bespreekbaar. Speciaal voor jonge kinderen schreef zij de prentenboeken Eegje Pleegje en Muis Mies en het hospice.

‘De vlag mag uit! Wat fijn dat ik het actieboek voor de middenbouw mag schrijven. Het thema van de Kinderboekenweek past me als een groen jasje.. Ook blij met Paul Oole die de tekeningen bij het verhaal van Siem en Saar gaat maken.’ – Lianne Biemond-Kasbergen


Actieboek bovenbouw
Evelien van Dort voor KokBoekencentrum Uitgevers
Evelien van Dort weet als geen ander kinderen te boeien, en is een bekende naam voor de christelijke boekhandel en lezer. In 2009 won ze met haar boek Ster de knuffelpony de EigenWijsPrijs. Haar boek Sanne @ Sanne werd in 2017 genomineerd voor Het Hoogste Woord. Ze schreef ruim tachtig kinderboeken: prentenboeken, AVI-boeken en boeken voor oudere kinderen. Naast fanatiek schrijfster is Evelien fysiotherapeut voor kinderen. In 2016 werd Evelien benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege ruim twintig jaar inzet voor leesbevordering in binnen- en buitenland.

‘Het thema van de kinderboekenweek raakt mijn hart. Fijn om dit te mogen delen door het schrijven van het actieboek voor de bovenbouw. Of het een groene-vingers-en-groene-voeten-verhaal wordt? In ieder geval gaan de hoofdpersonen in het verhaal er samen voor…’ – Evelien van Dort


Speciaal voor de christelijke doelgroep komt naast de actieboeken de CRIDZ Boekenkrant beschikbaar. Voor leerkrachten is er een werkmap met lessuggesties en themaverwerkingen bij de actieboeken. Hiervoor werkt BCB samen met het Platform Christelijke Kinderboeken. Kindertheater Deepdeep maakt elk jaar een kindervoorstelling bij het prentenboek voor de onderbouw. Scholen kunnen daarnaast meedoen aan een spaaractie van Red een kind om kinderen in armoede te helpen en boeken te sparen voor de schoolbibliotheek.

Red een Kind werkt samen met BCB aan de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels en scholen.

Over ons

Diensten

BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak

Tolweg 2L, 3851 SK Ermelo
0341-270000
info@bcbplein.nl
© 2024 BCB  - Disclaimer - Privacy