logo BCB

Week van het christelijke boek 2022

Lody van de Kamp is uitgenodigd om voor 2022 het actieboek voor de Week van het christelijke boek te schrijven. Hij volgt daarmee Annemarie van Heijningen-Steenbergen op die in 2021 de novelle' Gewijde chaos' publiceerde. Het actieboek van Van de Kamp, met als titel 'De nacht die mijn leven voorgoed veranderde', wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij KokBoekencentrum.

De BCB is er trots op Lody van de Kamp als auteur te mogen verwelkomen. Hij schrijft toegankelijk en voor een breed publiek. Zijn historische romans, die meestal gaan over het lot van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn aangrijpend en liefdevol geschreven. Boekhandels doen de uitgave cadeau aan klanten tijdens de Week van het christelijke boek, 6 t/m 16 april 2022.

Over het actieboek


Een Joodse opa onthult aan zijn kleindochter het verschrikkelijke geheim dat hij met zich meedraagt. Zijn verhaal begint in Polen waar hij als kleine jongen met zijn familie wordt opgepakt. Het lukt hem om getto’s en concentratiekampen te overleven en voor zijn broertje te zorgen, maar in ruil daarvoor moet hij verschrikkelijke ervaringen doorstaan. Na de oorlog vertrekt hij naar Amerika, waar hij alle banden met zijn verleden verbreekt. Teruggekomen in Europa praat hij voor het eerst in zijn leven over het afschuwelijke geheim en het schuldgevoel dat hem al jaren heeft verteerd.

Een liefdevol geschreven, aangrijpende novelle over een jongen die na de oorlog verder moet met een levenslang trauma, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Over ons

Diensten

BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak

Tolweg 2L, 3851 SK Ermelo
0341-270000
info@bcbplein.nl
© 2022 BCB  - Disclaimer - Privacy