Kinderboekenweek: 30 september t/m 11 oktober 2020
BCB en CPNB hebben de handen ineengeslagen voor de komende Kinderboekenweek. Door de samenwerking krijgt de Kinderboekenweek en daarmee het kinderboek nog meer aandacht. Naast de eigen BCB actieboeken, die voor elke boekhandels beschikbaar zijn, krijgen de bij de brancheorganisatie aangesloten boekhandels ook de mogelijkheid het Kinderboekenweekgeschenk van Arend van Dam en het prentenboek van de Kinderboekenweek van Mylo Freeman te bestellen.

Thema Kinderboekenweek: En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Drie actieboeken
Onveranderd zijn de speciale actieboeken van BCB (een voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw) passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books). Ina van der Beek (Uitgeverij Den Hertog) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Judith van Helden (Uitgeverij Columbus) schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.

Voor leerkrachten van basisscholen verschijnt er weer een werkmap met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken.

Meer informatie leest u op www.christelijkeboeken.nl.


BCB is één van de participanten van de Kinderboekenweek. Haar bijdrage bestaat uit het uitgeven van drie christelijke actieboeken en een Werkmap voor scholen. De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van (christelijke) kinderboeken.


Bestellen

Wilt u als school materialen bestellen? Kijk op christelijkeboeken.nl voor meer informatie of vraag uw christelijke boekhandel.