Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel valt elk jaar in oktober en is een boekenfeest voor kinderen. Er zijn speciale actieboeken verkrijgbaar rond een thema (één voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw), uitgevers pakken uit met mooie kinderboeken en er zijn leuke activiteiten voor kinderen in de boekhandel. Christelijke scholen besteden door middel van een werkmap aandacht aan de Kinderboekenweek en ook verschijnt het speciale magazine Cridz Boekenkrant.

Actieboek uitgeven?


Lezen is leuk, essentieel voor de persoonlijke ontwikkeling en onmisbaar bij het ontwikkelen van het christelijk geloof. Daarom is het belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk en zo goed mogelijk leren lezen. In de drie actieboeken is dan ook duidelijk een christelijke boodschap te herkennen; of de actieboeken dragen duidelijk de christelijke normen en waarden uit. Bij het beoordelen van de inhoud van de actieboeken wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de hele breedte van de achterban van BCB. Uitgevers die een actieboek willen uitgeven, dienen aangesloten te zijn bij BCB. Wilt u pitchen voor de Kinderboekenweek? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief, dan ontvangt u tijdig alle informatie.

Actieproducten bestelllen


De actiematerialen zijn jaarlijks in april/mei te bestellen door alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen. De laatste informatie over de actieproducten, het thema, de auteurs en het bestellen van de actieboeken en promotiematerialen vindt u op de campagnewebsite.

christelijkeboeken.nl >


redeenkind
De organisatie van de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel wordt mede mogelijk gemaakt door Red een Kind. Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Elk jaar organiseert Red een Kind samen met BCB een scholen spaaractie tijdens de Kinderboekenweek.


Dit zijn de auteurs van de christelijke Kinderboekenweek 2023

Over ons

Diensten

BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak

Tolweg 2L, 3851 SK Ermelo
0341-270000
info@bcbplein.nl
© 2023 BCB  - Disclaimer - Privacy