afbeelding

De promotiecampagne Week van het Christelijke Boek stelt uitgevers en boekhandels in de gelegenheid om de aandacht specifiek op het christelijke boek te richten. De Week van het Christelijke Boek 2018 vindt plaats van 7 t/m 17 maart. Boekhandels geven tijdens de campagne het actieboek gratis weg, bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken.

Auteur Els Florijn schrijft het actieboek voor de Week van het Christelijke Boek 2018. Het is het 40ste actieboek dat door BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken en Muziekvak, wordt uitgegeven. De novelle die Florijn schrijft krijgt de titel Zeeglas en wordt uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Mozaïek.

Zeeglas is geïnspireerd op een bijzondere - waargebeurde - ontdekking in 2010. Als de grootmoeder van Julie sterft, laat ze haar iets na waar niemand van wist: haar appartement in Parijs, dat ze zeventig jaar geleden verliet. Sindsdien is er niemand meer binnen geweest. Julie gaat in Parijs op zoek naar de reden waarom haar grootmoeder na de oorlog overhaast haar appartement verliet. Langzaam ontrafelt het verleden zich, en begint ze te begrijpen waarom haar grootmoeder en moeder geen contact meer met elkaar hadden.

Els Florijn
Els Florijn begon haar schrijverscarrière toen zij in 2002 de verhalenwedstrijd won die was uitgeschreven door Uitgeverij Kok en het Reformatorisch Dagblad. Na haar romans Laatste Nacht (2003) en Schaduw van de wolf (2006) volgde in 2010 Het meisje dat verdween, dat werd uitgeroepen tot 'Beste Christelijke Roman 2011'. In maart verscheen haar nieuwste roman Rode Papaver. Florijn werd geboren in Utrecht, groeide op in Scherpenzeel en is nu met man en kinderen woonachtig in Bilthoven.